naver, naver på valsen, niki martiny, naver, tømrer, snedker

Naver på Valsen!

En naver er en håndværker på valsen, en gammel tradition fra den sidste del af middelalderen

Traditionen startede i Tyskland med navnet Wandregesellen som senere i 1600 tallet blev udvidet til blandet andet Skandinavien, hvor navnet Naver er kommer af forkortelse for Skandi-Naver

Før 1857 kunne en håndværksvend ikke undgå en større eller mindre rejse, endnu tidligere var det en pligt før svenden kunne vende hjem og kalde sig mester, og dengang skabte man en organisation for holde hjulene i gang og skabe gode håndværkere, dermed er der som i dag mange steder i hele verden hvor man kan mødes og dele erfaringer og historier.

Som Naver er man en fri mand der er på jagt efter ordenligt håndværk, man rejser mindst 3 år og 1 dag og søger faglige og personlige erfaringer, som kan give en ballast resten af livet.

Man kan sige at det er en videreuddannelse som man ikke får papir på, derimod ligger det i hænderne.

Rejsen forgår mest til fods og ved at tomle sig frem, skal man over havs kan en billig flybillet være det man gør, i bund og grund rejser man på den billiste måde.

For at man ikke rejser hjem til mor’s kødgryder, skal man holde en minimumsafstand til ens hjemby på radius af 50 km.

Vil du optages i vores organisation skal du have et svendebrev, og en alder på 18-30 år.

Derud over ingen gæld, - kone eller børn, kvinder kan ikke rejse med, da der i gamle dage ikke fandtes kvindelige håndværkere.

Et kammeratskab som dette er unikt, som har gjort at traditionen stadigvæk lever, og giver et kammeratskab med en historisk oplevelse for livet samt en god håndværkserfaring.